Samenwerking
Ook wij kunnen het niet alleen. Omdat u de regie in handen houdt doen wij het in de eerste plaats samen met u en met uw omgeving. Soms is er specialistische hulp nodig, daar hebben wij dan de juiste samenwerkingspartners voor gevonden. Vanzelfsprekend werken wij ook nauw samen met de lokale huisartsen, het ziekenhuis, revalidatiecentra, maatschappelijk werk, de gemeenten in de regio enzovoorts. Bijvoorbeeld:
1. Maaltijden:
Wij werken samen met Vers aan Tafel. Zij bezorgen heerlijke vriesvers maaltijden, soepen en toetjes bij onze cliënten thuis.
Er komt zoveel mogelijk een vaste bezorger die persoonlijk contact met u onderhoudt. Zij signaleren en nemen indien nodig contact op met ons of met uw familie. Vers aan tafel maken ambachtelijk bereide maaltijden en soepen en hebben veel ervaring met verschillende diëten. Zij vriezen hun maaltijden snel na bereiding in en gebruiken geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Smaak en voedingswaarden blijven optimaal bewaard en versheid is gegarandeerd.
De maaltijden zijn lang houdbaar en kunnen zowel in de oven als in de magnetron beried worden. Ook handig als u nog wel zelf kookt, bestel een paar maaltijden voor het geval het een keer niet uitkomt. Er is namelijk geen sprake van een abonnement of afnameverplichting.
2. Ergotherapie:
Wij werken samen met Ergo-therapiepraktijk Buren-Geldermalsen. Zij komen bij u aan huis om samen met u te werken aan het dagelijks functioneren in uw thuissituatie, waardoor u langer en veiliger zo veel mogelijk zelf kunt blijven doen.
Een voorbeeld uit de praktijk: Een oudere cliënt is onlangs ontslagen uit het ziekenhuis na een operatie aan haar buik. Het ziekenhuis heeft wijkverpleging voor de wondverzorging en het wassen en kleden en maaltijdservice aan huis geregeld. De cliënt knapt goed op, maar mist wel haar dagelijkse bezoek aan de supermarkt om de hoek. Ook zou zij graag weer willen koken. Door de wond op haar buik is zij slecht in staat om haar schoenen en sokken aan te trekken. Zij bespreekt dit met de zorg. Die schakelt op haar beurt de hulp van de ergotherapeut in. De ergotherapeut gaat met haar aan de slag. Samen oefenen zij het lopen met een rollator zodat de vrouw haar boodschappen weer kan halen. De therapeut kookt een keer samen met de cliënt een maaltijd om te beoordelen of dit nog veilig en zelfstandig gaat en oefent met hulpmiddelen het aandoen van sokken en schoenen. Door de nauwe samenwerking met de verzorging wordt het oefenen met de hulpmiddelen ook de dagen erna voortgezet
3. Decubitus-zorg
Wij werken samen met Q-care. Onze wijkverpleegkundige of uw huisarts kunnen dit aanvragen. Door kennis en ervaring is specialist in het voorkomen en genezen van decubitus. Eerst komt de verpleegkundige van Q-care bij u thuis. Samen met u neemt zij een vragenlijst door. Zij inspecteert uw wond en controleert uw voeding. U krijgt advies over de therapie. In overleg met u wordt een wondprotocol opgesteld. Ook zorgt zij voor anti-decubitus-hulpmiddelen en legt het gebruik van die hulpmiddelen ook uit aan uw medewerkers van BetuweZorg. De verpleegkundige van Qcare blijft bij u langskomen zolang als het nodig is, en houdt de wond in de gaten tot u genezen bent.
Onze cliënten beoordelen ons
Onze cliënten hebben onze dienstverlening beoordeeld met een