Individuele begeleiding
Heeft u hulp nodig bij uw administratie of wilt u in gesprek gaan onder het genot van een kopje koffie? Bent u het overzicht kwijt en zoekt u naar structuur? Dan is individuele begeleiding voor ouderen iets voor u.
Wat valt er onder individuele begeleiding?
Er valt meer onder individuele begeleiding dan u misschien denkt. Bijvoorbeeld:
- Hulp bij praktische zaken zoals: administratie, geldbeheer, post afhandelen en meer.
- Gesprekken voeren over zingeving, aandacht en motivatie.
- Hulp bij contacten en communicatie.
- Leren om zelf de regie te houden zoals het maken van een planning.
- Vervanging en ondersteuning van mantelzorgers.
- Hulp bij maaltijden.
- Hulp met het bedienen van apparaten.
U ziet dat individuele begeleiding voor ouderen erg breed is. Het is er altijd op gericht om u te helpen en trainen om zelf weer de touwtjes in handen te krijgen. Idealiter is individuele begeleiding dan ook tijdelijk van aard. Maar dat is geen vereiste. Maak gebruik van onze diensten zolang u deze nodig heeft.
Tevreden cliënten
Veel cliënten krijgen individuele begeleiding. De ervaringen zijn positief. Ze staan steviger in hun schoenen en voelen meer zelfvertrouwen. Ze ervaren weer grip op hun leven. En het is fijn dat je hulp krijgt als het zelf even niet lukt.
Heb ik recht op individuele begeleiding?
Dat ligt eraan of u individuele begeleiding krijgt vanuit de Wmo. In dat geval moet u aan een aantal eisen voldoen. Deze staan hier voor u opgesomd:
- U moet 18 jaar of ouder zijn.
- U bent niet zelfredzaam of kunt niet op eigen houtje meedoen met de samenleving.
- U heeft geen recht op zorg die valt onder de Wlz (Wet langdurige zorg).
- Het is niet mogelijk om voldoende hulp te ontvangen van bekenden.
Als u niet aan deze eisen voldoet, zijn er voldoende mogelijkheden om hulp te ontvangen. Zo kan bijvoorbeeld ook vanuit de Wlz begeleiding worden geleverd. En zelfs voor mensen onder de 18 kan begeleiding worden geleverd vanuit de Jeugdwet. Bij BetuweZorg kijken we namelijk naar wat er wél mogelijk is.
Wij zijn er om u te helpen. Ook als u niet zeker weet of u recht heeft op individuele begeleiding vanuit de Wmo, kunt u contact met ons opnemen. Om hulp te ontvangen zult u vaak eerst om hulp moeten vragen. Blijf niet zitten in een situatie waar u ongelukkig van wordt. Voor veel problemen is een oplossing te vinden en wij kunnen u daarbij helpen.
Neem contact met ons op
Als u hulp nodig heeft om uw leven weer op de rit te krijgen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij werken in kleine teams van goed opgeleide zorgprofessionals. Daarmee kunnen wij u persoonlijke zorg bieden. Zo krijgt u niet keer op keer te maken met nieuwe gezichten die niet bekend zijn met uw situatie. Dat is natuurlijk erg prettig. Neem vandaag nog contact met ons op.
Kosten en regelingen
Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)
Voor persoonlijke begeleiding heeft u een indicatie nodig. Vraag deze aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. Zij bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. Als u thuiszorg ontvangt, dan betaalt u in de meeste gevallen alleen nog een eigen bijdrage aan het CAK (het Centraal Administratie Kantoor). De maximale eigen bijdrage is € 20,60. Het CAK regelt het en u betaalt elke maand aan hen.
Wlz (Wet langdurige zorg)
BetuweZorg levert ook vanuit een Wlz indicatie (indicatie voor verpleeghuiszorg). Er is dan sprake van een meer intensieve zorgvraag waarbij 24-uurs toezicht of zorg in de nabijheid nodig is. Ook voor deze vorm van zorg betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratiekantoor). De hoogte van de eigen bijdrage bepaalt het CAK en is afhankelijk van uw inkomen.
Onze cliënten beoordelen ons
Onze cliënten hebben onze dienstverlening beoordeeld met een